Ubijen napadač koji je držao taoce u supermarketu u Francuskoj

Naoružani muškarac je danas u supermarketu na jugu Francuske ubio tri osobe i ranio najmanje još deset, pre nego što je policija upala i ubila ga, saopštile su vlasti.
Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerar Kolom potvrdio je da je policija ubila napadača i da je on pre toga tokom dana ubio tri osobe koje je držao kao taoce, navodi Asošiejted pres.
 
Ekstremistička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad na jugu Francuske, prenosi Asošiejted pres. Prema rečima francuskih zvaničnika, napadač Reduan Lakdim (26), sitan kriminalac koji je bio pod policijskim nadzorom jer je smatran za radikalnog, najverovatnije je jutros oteo automobil po izlasku iz grada Karkasona i ubio jednu osobu u tom vozilu.
 
Kako je naveo francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom, Lakdim je potom pucao u grupu policajaca, a zatim uzeo taoce u supermarketu u obližnjem mestu Treb, gde je ubio još dve osobe
 
Policijski funkcioner Iv Lefevr rekao je prethodno da je napadač jutros ispalio šest hitaca na policajce koji su se vraćali s trčanja i da je jedan od njih pogođen u rame, ali da nije teže povređen.
 
Osumnjičeni je potom ušao u supermarket u obližnjem mestu Treb, oko 100 kilometara od Tuluza i uzeo za taoce još uvek nepoznat broj ljudi. Posle više sati pat pozicije, policija je upala u objekat.
  • Zemo

    23.03.2018 21:59
    xaxxaxaxaxaaaaaaaaaaaaaaa
    Da su naši policajci tako nešto uradili, bili bi već u HAG-u osuđeni zaa zajednički zločinački poduhvat!?!?
  • Komunista

    23.03.2018 15:31
    Demokratska smrt
    Očas posla su zaboravili švedske metode, lepu reč, ljudska teroristička prava i EU način ophođenja. Demokratski su ga zviznuli metkom, nakon što je pustio sve taoce i ostao sam sa jednim policajcem kao taocem.
    Vi'š, što ti je taj zapad razvijen i napredan, prava demokratija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.