Više od 150 kitova nasukalo se na obali Australije

Više od 150 kitova se nasukalo na zapadnoj obali Australije, i većina je uginula tokom noći, saopštile su australijske vlasti.
Samo 15 životinja je živo i spasioci pokušavaju da ih vrate u okean. Nasukani kitovi su vrste "grind kratkih peraja", iz porodice kitova zubana.
 
U okolini je izdato upozorenje stanovništvu na ajkule koje napadaju nasukane životinje. Na istom mestu, u Zalivu Hemlin se 2009. godine nasukalo i uginulo više od 80 kitova i delfina.
 
Najveća takva pojava na zapadu Australije je bila 1996. godine u Dansborou - nasukalo se čak 320 kitova.
  • Pjer

    23.03.2018 16:11
    Svet ovo ne zna
    Ljudi se čude ovakvim događajima.
    Ali ne znaju za činjenicu da sve vojske sveta sve zalihe bojnih otrova čuvaju u metalnim kontejnerima pod površinom okeana, obično dalje od svoje matične zemlje.
    Spuštaju ih brodovima ili podmornicama.
    Pošto se isti ne održavaju najbolje, već samo vode po spiskovima, pre ili kasnije dođe do curenja teških hemijskih supstanci.
    To se sve razblaži, ali prve posledice osete osetljiva morska bića.
    Šta mislite, kako izgleda kada kitovi ili delfini osete dejstva bojnih otrova?
    Naravno, trude se da siko;e iy sredine u kojoj su pogođeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet