Crna Gora proteruje jednog ruskog diplomatu

Vlada Crne Gore odlučila je da protera jednog ruskog diplomatu, proglasivši ga personom non grata.
Crna Gora proteruje jednog ruskog diplomatu
Foto: Pixabay
Vlada je saopštila da on ima rok od sedam dana da napusti Crnu Goru i povuče saglasnost za delovanje počasnog konzula Rusije u Crnoj Gori.
 
"Odluku donosimo koordinirano sa saveznicima, u skladu sa merama članica EU i NATO i u vezi sa delovanjem Rusije u slučaju trovanja u Solsberiju koji je vlada Crne Gore u znak solidarnosti sa našim britanskim partnerima, odmah jasno osudila", zaključuje se u vladinom tvitu.
 
"Crna Gora je članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU. Iz tog članstva i procesa proizilaze obaveze praćenja spoljne politike EU, ali naravno i solidarnosti i partnerstva sa članicama NATO-a", rekao je juče premijer Crne Gore Duško Marković.
 
Prema njegovim rečima, ono što se dogodilo u Solsberiju ukazuje da je "odgovornost na strani Rusije".
 
"Videli ste snažnu reakciju međunarodne zajednice u celini. Naravno, Crna Gora kao odgovoran i solidaran partner će se već danas, ili sutra odrediti prema toj situaciji", kazao je Marković.
 
Dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka nađeni su ranije ovog meseca bez svesti u engleskom gradu Solsberiju. Njihovo stanje se od tada opisuje kao kritično. Velika Britanija je za napad okrivila Rusiju i proterala 23 diplomata. Moskva je odbacila optužbe i najavila protivmere.
 
Do sada je više od 20 zemalja proteralo ruske diplomate.
  • V

    29.03.2018 05:48
    @milicica
    a kako biste onda nazvali Srbe?
    Srpski ministri izjavljuju da Rusiji "nikada" neće uvesti sankcije, da nikada "neće" proterati ruske diplomate...
    U politici nema "nikada". To što trenutno postoji velika iracionalna ljubav prema Rusiji ne znači da će uvek biti tako. Možda se jedni drugima u nekom momentu zamere iz nekog razloga. To se stalno dešava na svetu.
    Srbi osuđuju Zapad a Rusiji tolerišu iste te stvari, tipa prekrajanje granica, otcepljivanje tuđih pokrajina, anektiranje tuđe teritorije, bombardovanje Gruzije, Sirije, pravljenje kriza...
    @/: ne mislite valjda da svi Crnogorci imaju isto mišljenje o svemu?
  • /

    28.03.2018 13:53
    /
    znaci-cg u srbiji je za ruse a u cg za amere

    e kada se setim da je u skupstini jugoslavije najvise zakuvala izjava cg delegata 'da ce pre korijenje jesti nego se necastivim silama podati' ...bilo je prenoseno na tvu

    celom srbijom vladaju cg klanovi kako na vlasti tako i podzemljem

  • Mila

    28.03.2018 13:27
    Hrabrost
    Bravo crnogorci tako se to radi!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.