Osuđen na smrt bračni par koji je ubio kućnu pomoćnicu

Sud u Kuvajtu osudio je na smrtnu kaznu bračni par koji je ubio Filipinku koja je u njihovoj kući radila kao kućna pomoćnica.
Osuđen na smrt bračni par koji je ubio kućnu pomoćnicu
Foto: Pixabay
Muškarac poreklom iz Libana i njegova supruga, poreklom iz Sirije, osuđeni su u odsustvu, prenosi BBC.
 
Telo kućne pomoćnice pronađeno je u februaru u zamrzivaču, u kući koju je bračni par napustio, godinu dana nakon ubistva.
 
Smrt Filipinke stvorila je diplomatsku krizu između Kuvajta i Filipina.
 
Nakon što je Interpol pokrenuo međunarodnu potragu za bračnim parom, oni su pronađeni početkom godine u Siriji. Muškarac je predat vlastima u Libanu, koje sada treba da razmotre zahtev za ekstradiciju Kuvajtu, dok se žena nalazi u zatvoru u Damasku.
 
Vlasti na Filipinima saopštile su da su olakšale povratak više od 1.000 "uznemirenih filipskih stranih radnika" iz Kuvajta nakon što je pronađeno telo, a da je većina njih radila kao kućna posluga.
 
U Kuvajtu živi i radi oko 250.000 građana Filipina.
 
U mnogim zalivskim zemljama radnici migranti dobijaju vizu pod kontroverznim sponzorskim sistemom poznatim kao "kafala", koji predviđa da se strani radnici sponzorišu kako bi imali vizu i prebivalište.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet