SAD uvode nove sankcije Rusiji zbog Sirije

SAD pripremaju nove sankcije Rusiji zbog kontinuirane podrške sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, rekla je američka ambasadorka pri UN Niki Hejli.
Ona je za CBS rekla da će američki ministar finansija Stiven Mnučin objaviti sankcije u ponedeljak. Te sankcije će, kako je objasnila, pogoditi direktno sve kompanije koje sarađuju sa sirijskim vlastima.
 
Hejli navodi da Sjedinjene Američke Države neće povući svoje snage iz Sirije dok ne ostvare sve svoje ciljeve. Ona je za Foks njuz navela koja su to tri cilja SAD.
 
Prvi je da se osigura da se hemijsko oružje ne koristi tako da predstavlja rizik za američke interese, drugi da se porazi Islamska država i treći da se stvori dobra pozicija za posmatranje onoga što Iran radi.
 
"Naš cilj je da se "američke trupe vrate kući, ali nećemo otići sve dok ne budemo sigurni da smo postigli ove stvari", rekla je Hejli.
 
Američka ambasadorka pri UN je istakla da Sjedinjene Američke Države neće razgovarati "jedan na jedan" sa Asadom. Hejli je rekla da Sirija nije "vredna" direktnih pregovora sa Vašingtonom.
  • anti G

    16.04.2018 00:30
    bravo amerofilu .
  • G

    15.04.2018 22:48
    Žudim za komentarima domaćih neofašista.
  • Zoran

    15.04.2018 21:29
    Zudim za komentarima domacih patriJota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet