Izrael kažnjava vlasnike autobusa koji prevoze palestinske demonstrante

Izrael je objavio da kažnjava vlasnike autobusa u pojasu Gaze koji su dovozili aktiviste Hamasa na granicu s Izraelom da demonstriraju.
Izrael kažnjava vlasnike autobusa koji prevoze palestinske demonstrante
Foto: Pixabay
Izraelski general major Joav Mordehaj koji rukovodi vojnim telom Kogat (Cogat), zaduženim za palestinske civilne poslove, napisao je na Fejsbuku da je 14 kompanija ignorisalo upozorenja i prevezlo nasilne demonstrante.
 
Mordehaj je najavio da oni i njihove porodice neće dobiti dodatne privilegije i da će veze s Izraelom biti prekinute, ali nije ulazio u detalje.
 
Islamski ekstremistički Hamas koji vlada pojasom Gaze pozvao je na šest nedelja protesta duž granice protiv izraelske i egipatske blokade, kao i pravo na povratak palestinskih izbeglica na sadašnju izraelsku teritoriju.
 
Protesti se održavaju svakog petka počev od 30. marta a trajaće do 15. maja, Dana nezavisnosti Izraela koji Palestinci zovu Nakba, "kastastrofa" jer su Palestinci morale da napuste svoje domove u ratu 1948. posle stvaranja Izraela.
 
Od tada je poginulo najmanje 35 Palestinaca, uključujući njih 28 u protestima, a oko 1.500 ih je ranjeno.
 
Izrael je upozorio da neće tolerisati napade na granicu niti pokušaje ubacivanja na svoju teritoriju.
  • Srbija

    16.04.2018 23:49
    Ne kažnjava
    Srbija ne kažnjava prevoznike koji voze SNS botove....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.