Baskijska militantna grupa ETA se raspušta u maju

Baskijska militantna grupa ETA spremna je da objavi rasformiranje početkom maja čime bi okončala višedecenijsku nasilnu kampanju za nezavisnost od Španije.
To prenosi regionalna javna televizija ETB.
 
ETA je ubila više od 800 ljudi, uključujući policajce, političare i privrednike pre nego što je 2011. godine odustala od oružane kampanje za nezavisnost Baskije i predala oružani arsenal prošle godine. 
 
I Francuska i Španija gde je ETA počinila većinu svojih smrtonosnih akcija za više od 40 godina, zahtevale su njeno raspuštanje. 
 
Televizija ETB javila je kasno sinoć da će ETA objaviti taj korak prvog vikenda u maju. Događaj koji će označiti kraj grupe ETA biće održan u južnoj Francuskoj pre nego što grupa to zvanično objavi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet