Protest zaposlenih u Amazonu zbog uslova rada

Više stotina zaposlenih u američkoj kompaniji za onlajn trgovinu Amazon protestovali su zbog loših uslova rada i plata danas u Berlinu gde vlasnik te američke firme Džef Bezos treba da dobije nagradu.
Protest zaposlenih u Amazonu zbog uslova rada
Foto: Pixabay
"Imamo medjunarodni problem, imamo šefa koji želi u celom svetu da amerikanizuje uslove rada. To znači vraćanje na uslove iz 19. veka", rekao je Frank Bsirske, šef sindikata Verdi, glavnog nemačkog sindikata za usluge, na skupu ispred sedišta nemačke medijske grupe Aksel Špringer.
 
Dodao je da je u pitanju provokacija od strane Aksel-Špringera da Bezosu dodeli nagradu.
 
Zaposleni su s pištaljkama, dobošima i plakatima na kojima piše "Nek Amazon plati" (Make Amazon pay) glasno protestovali dok je Džef Bezos, najbogatiji čovek na svetu trebalo da primi Aksel Špringer nagradu za 2018. godinu, koju ta grupa dodeljuje za vizionarsko preduzetništvo.
 
Demonstranti su došli iz šest lokacija grupe Amazon u Nemačkoj, kao i iz Poljske i Italije gde takodje raste nezadovoljstvo zaposlenih zbog uslova rada. Sindikat je procenio da je na skupu bilo okko 800 ljudi.
 
Predsednica nemačkih Socijal-demokrata koji su u vladajućoj koaliciji, Andrea Nales, rekla je da poreska praksa Amazona i njegovi uslovi rada ne zaslužuju nagradu. Amazon, za koga je Nemačka najveće tržište van SAD, zanemaruje zahteve sindikata Verdi s kojim odbija da razgovara.
  • Vasa

    25.04.2018 07:20
    Srbija
    Pa što ne otvori u Srbiji. Ovde za 180 evra može da dobije radnika bez ikakvih prava. Nije valjda još čuo za ovu rupu he he.
  • novosađanin

    25.04.2018 07:11
    navesti
    Toga vlasnika Amazona i njemu slične, navesti da rade pod tim uslovima samo 1 radni dan i eto rešenja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet