Rekordna zaplena 8,7 tona kokaina u Španiji

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je zaplenjeno 8,7 tona kokaina skrivenih u kontejneru s bananama iz Kolumbije, navodeći da je to najveća zaplena te droge do sada u Španiji.
Rekordna zaplena 8,7 tona kokaina u Španiji
Foto: Pixabay
Droga je zaplenjena 22. aprila u luci Alhesiras na jugu Španije, navelo je Ministarstvo. Uhapšeno je najmanje pet osoba - troje u Španiji i dvoje u Francuskoj.
 
Droga je bila u više od hiljadu kutija s bananama, a neki paketi s kokainom imali su etiketu "ajfon", proizilazi iz slika koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova koje navodi da je to rekordna zaplena droge prevezene u jednom kontejneru u Evropu.
 
Kompanije za prevoz kontejnera u Kolumbiji i uvozne firme u Španiji su bile pod nadzorom policije te je primećena sumnjiva pošiljka, navodi se u saopštenju Ministarstva. U decembru je gotovo šest tona kokaina procenjene vrednosti 210 miliona evra, nađeno u kontejneru s bananama u istoj luci, a pošiljka je došla iz Medeljina, u Kolumbiji.
 
Kroz luku Alhesiras, petoj po veličini u Evropi po količini robe, godišnje prođe pet miliona tona kontejnera.
 
Španija je glavno mesto ulaska droge u Evropi zbog blizine Severne Afrike, gde se proizvodi kanabis, i veza s Južnom Amerikom, odakle dolazi kokain.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet