Evropol: Zaplenjeno više od 3.600 tona hrane

Više od 3.600 tona hrane i 9,7 miliona litara napitaka uklonjeno je sa tržišta tokom zajedničke akcije Evropola i Interpola, koja je usmerena protiv hrane i pića koji se švercuju ili ne ispunjavaju standarde, saopštio je Evropol.
Evropol: Zaplenjeno više od 3.600 tona hrane
Foto: Pixabay
Evropol napominje da je trgovina švercovanom hranom, koja ne ispunjava standarde, veliki biznis, te da su u toku napori da se zaustavi ovaj globalni fenomen.
 
Kao primere prozivoda koji su zaplenjeni u okviru najnovije istrage "OPSON" o prisustvu proizvoda švercovane hrane i pića koji ne zadovoljavaju standarde na evropskom i drugim tržištima, Evropol navodi pokvareno meso, hemijski obojenu tunu i švercovano mleko u prahu za bebe.
 
Evropol navodi da je istraga "OPSON VII" trajala četiri meseca, od decembra 2017. do marta 2018, kao i da je sprovedena u 67 zemalja. Posle više od 41.000 provera u prodavnicama, na pijacama, aerodromima, morskim lukama i industrijskim postrojenjima, zaplenjeno je više od 3.620 tona hrane i 9,7 miliona litara napitaka, koji su bili švercovani ili nisu ispunjavali standarde.
 
Navodi i da je u pritvoru zadržano ili uhapšeno 749 osoba. Istrage se nastavljaju u mnogim zemljama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet