Bankari nakon Bregzita mole: Ukinite radnu vizu

Globalne banke u Britaniji zalažu se za ukidanje specijalnih radnih viza nakon Bregzita, kako bi londonski Siti sačuvao poziciju vodećeg finansijskog centra.
To su rekla za Rojters dva izvora iz bankarske industrije. Bankari traže novi aranžman prema kojem bi personal iz inostranstva koji se upućuje u Britaniju na manje od šest meseci mogao slobodno da dolazi i odlazi, bez obaveze da podnosi zahtev za radnu vizu pre putovanja, navode izvori, čija imena britanska agencija nije objavila. 
 
Ovaj predlog je osnovna preporuka u nacrtu dokumenta koji su napravili organizacija "SitiUK", koja promoviše britanski sektor finansijskih usluga, i konsultantska kompanija EY, dodaje se u informaciji. 
 
Dokument je prosleđen ministarstvima unutrašnjih poslova i finansija i predstavlja najdetaljnije razrađen zahtev britanske finansijske industrije vladi o tome kako oni žele da imigraciona politika izgleda posle Bregzita. 
 
Direktori u Sitiju, koji je dom globalnih deviznih operacija, trgovanja obveznicama i upravljanja fondovima i gde posluje više banaka nego u bilo kom drugom finansijskom centru, izrazili su zabrinutost zbog toga što bi pooštravanje imigracione politike posle Bregzita moglo da im oteža nalaženje odgovarajućih kadrova. 
 
Dokument će zvanično biti objavljen za deset dana na jednom događaju na kom će ministarka za imigraciju Kerolin Nouks biti glavni govornik.
  • distopija

    11.05.2018 18:36
    Vidi, vidi, bankari bi Bregzit bez posledica. Neće moći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet