VIDEO: Pilot zamalo isisan kroz prozor kokpita

Nezgode s razbijenim prozorom aviona i ljudima isisanim iz aviona obično se događaju u filmovima. Međutim, u poslednjih mesec dana to se dogodilo prvo u Americi, a sada u Kini.
Podsetimo, 17. aprila avionu američkog Southwest Airlinesa eksplodirao je motor, a komad motora je razbio prozor, nakon čega je jedna putnica zamalo isisana. Iako su njeni saputnici uspeli da je vrate u avion, ta putnica je kasnije preminula od povreda.
 
Sada se slična nesreća dogodila u Kini: avion kineskog Sichuan Airlinesa leteo je iz kineskog grada Čungkinga za tibetansku prestonicu Lasu kad se prozor, odnosno vetrobran u kokpitu najednom razbio, javlja "Washington Post".
 
"Odjednom je vetrobran samo pukao. Sledeće što znam, moj kopilot je bio napola isisan kroz prozor", rekao je pilot Liu Čuanjian za kineske medije. 
 
Liu je uspeo da uvuče kolegu nazad u kokpit, a ovaj je pretrpeo samo lakše povrede - ogrebotine i uganuti gležanj. Sve se događalo na oko 10.000 metara visine.
 
Pilot je zatim uspeo da prisilno prizemlji Airbus A319 u grad Čengduu, pri čemu je turbulencija povredila još jednog člana posade. 
 
"Sve u kokpitu lebdelo u vazduhu. Većina opreme se pokvarila... i nisam mogao da čujem radio. Avion se tresao tako snažno da nisam mogao da čitam merila", prepričao je svoje traumatično iskustvo.
 
Predstavnici francuskog proizvođača aviona kasnije su saopštili da šalju timove u Kinu da istraže zbog čega se tačno njihov avion, star samo sedam godina, pokvario. Airbus 319 inače može da nosi do 160 putnika i naširoko ga koriste i evropski i američki avioprevoznici.
 
  • Seka Persa

    16.05.2018 13:36
    Izostavali ste onaj deo gde Airbus AirSerbia-e takodje ima puknut prozor na letu iz Brisela proslog leta....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.