Zbog zamene beba smenjen direktor porodilišta

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Podgorici Vojislav Mikelić razrešen je zbog skandala kada je otkriveno da je jedna porodilja otpuštena iz Klinike sa tuđom bebom.
Zbog zamene beba smenjen direktor porodilišta
Foto: Pixabay
On je razrešen na zahtev crnogorskog ministra zdravlja Kenana Hrapovića. Istovremeno, Klinički centar Crne Gore pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre u slučaju zamene bebe.
 
"Povodom propusta u Odeljenu za terminsku novorođenčad menadžment Kliničkog centra Crne Gore je pokrenuo krivični postupak protiv medicinske sestre jer osnovano sumnja da se radi o sabotaži a ne o slučajnom propustu", navodi se u saopštenju KCCG.
 
Kako se navodi, zbog propusta su razrešene načelnica i glavna sestra odeljenja, a protiv njih su, kao i protiv dežurnog lekara-neonatologa, pokrenuti disciplinksi postupci.
 
"Menadžment ispituje sve okolnosti nastalog incidenta. Za sada je utvrđeno da nije došlo do sistemske greške, već do nesavesnog rada pojedinca. Da je medicinska sestra ispoštovala procedure i protokole ovakav propust ne bi bio moguć", napominju iz KCCG.
 
U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore u sredu je sa porodiljom otpuštena tuđa beba. Zemenu je uočio otac koji je primetio da je beba sitnija, a kada su došli kući ustanovili su i da broj narukvice nije isti, nakon čega su se vratili u porodilište po svoje dete.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.