VIDEO: Avion sa 107 putnika srušio se u Havani

Avion Boing 737 kubanske aviokompanije "Kubana de aviasion" srušio se prilikom poletanja sa međunarodnog aerodroma u Havani.
Prema navodima medija, u avionu je bilo 104 putnika i devet članova posade. Kubanski mediji pišu da je 100 mrtvih. Kubanski predsednik Migel Dijaz Kanel, koji je stigao na mesto nesreće, rekao je da ima "mnogo žrtava", prenosi BBC.
 
Neimenovani kubanski vojni oficir izjavio je da je u padu aviona Boing 737 na Kubi preživelo troje ljudi i da se nalaze u kritičnom stanju, prenosi AP. 
 
On je jedini zvaničnik koji je izneo te podatke. Očevici u blizini mesta pada aviona Boing 737 u Havani je za AP kažu da su videli da ambulantna kola prevoze preživele. 
 
Avion Boing 737 kubanske nacionalne aviokompanije "Kubana de avijasion" srušio se prilikom poletanja sa međunarodnog aerodoroma "Hoze Marti" u Havani, a na avionu je, prema poslednjim podacima koje prenosi agencija AP, bilo 104 putnika i devet članova posade. 
 
Britanski mediji ranije su javili da je na avionu bilo 107 putnika. Avion je, kako navodi CNN, bio na putu za Gvajanu, a srušio se nedugo nakon poletanja sa aerodorma u Havani. 
 
Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije pada aviona, na kojima se iz daljine vidi gust crni dim. Spasilačke službe su na terenu.
 
 
 
 #BREAKING #Cuba TV transmits first video images of #Havana #plane crash site ... 104 on board heading to #Holguin @Telemundo51 pic.twitter.com/wHfEbgDMch
  • Joe

    18.05.2018 20:27
    Dodatno
    Avion je išao u 700km udaljen Holguin na drugom kraju ostrva, odakle je trebao da leti za Gvajanu. Tako da je struktura putnika bila mešovita.
    Srušio se sa desne strane piste na jednom brežuljku, kao da je pokušavao da se vrati.
    Od kada su sa eksplozivnom limenkom srušili onaj ruski avion u Egiptu, ne verujem toliko u slučajne padove, bez političkog cilja.
    Svi koji su živeli u socijalizmu, znaju koliko je odgovoran bio JAt i koliko se pazilo na avione i letenje.
    Jedini padovi ili otmice su bili terorističkim napadom izazvani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet