VIDEO: Pucnjava u srednjoj školi u Teksasu, najmanje deset mrtvih

Između osam i deset osoba ubijeno je u pucnjavi u srednjoj školi u Santa Feu, u američkoj državi Teksas.
Osumnjičeni za pucnjavu je uhapšen, rekao je novinarima pomoćnik direktora Kris Ričardson. U školi i oko nje pronađene su naprave za koje se sumnja da su eksplozivne, saopštile su lokalne vlasti.
 
Šerif okruga Haris Ed Gonzales naveo je na svom nalogu na Tviteru da je privedena još jedna osoba. Jedno lice, za kojeg se sumnja da je učenik, uhapšeno je u pucnjavi, a privedena je još jedna osoba, za koju se takođe sumnja da je učenik, dodao je Gonzales.
 
Istakao je da većinu stradalih čine učenici. Povređeni se prebacuju u bolnicu u obližnjem gradu Galveston, rekao je portparol te bolnice, ali nije precizirao broj povređenih niti je izneo druge detalje.
 
Prema navodima lokalnih vlasti, najmanje 12 osoba iz škole primljeno je u tri bolnice. Šerif Goznales je naveo da je najmanje jedan policajac povređen.
 
Očevici navode da je napadač ušao u učionicu i otvorio vatru iz puške.
 
Prosvetne vlasti u gradu Santa Fe navode da policija radi na onesposobljavanju eksplozivnih naprava koje su pronađene u školi i oko nje. AP ukazuje da nema naznaka o tome koliko je uređaja pronađeno.
 
Policija je pozvala građane da budu oprezni i da pozovu ukoliko primete bilo kakve sumnjive naprave. Američki predsednik Donald Tramp je povodom pucnjave rekao da je njegova administracija odlučna da uradi sve što je u njenoj moći da zaštiti učenike i obezbedi škole u SAD. Tramp je dodao da federalne i lokalne vlasti sarađuju posle napada u kojem je ubijeno najmanje osam osoba, preneo je Rojters.
 
"Moja adminitracija je odlučna da uradi sve što je u našoj moći da zaštitimo naše učenike, obezbedimo naše škole i držimo oružje van ruku onih koji predstavljaju pretnju po sebe i druge", rekao je Tramp u Beloj kući. Tramp je dodao da žali zbog "strašnog gubitka života" i uputio podršku svima na koje je uticao ovaj "apsolutno užasan napad".
 
Ovo je treća pucnjava u školi u SAD u proteklih sedam dana, a 22. po redu od početka godine u SAD.  
 
 
 
  • Мунгос

    19.05.2018 15:11
    Хвала Богу, увек се нађе неки геније који нас обавештава да му сметају неке вести о погибији 10 ученика. Он би објављивао вести само о радионицама за тренирање смејања.
  • kimi

    18.05.2018 21:51
    Ameri i njihov fetish za oruzjem .. nego mene fascinira to da UVEK kada se ovo desi u USA kod nas je to uvek vest?? Ne razumem zasto?
    Jeste da se verovatno kod njih to desava najvise i to .. al opet ,od toliko stvari i toliko smrti svaki dan ,ovo uvek mora da bude vest , ne razumem to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.