Slab odziv na biralištima u Venecueli

Centri za glasanje širom glavnog grada Venecuele uglavnom su prazni tokom izbora u nedelju, uprkos uveravanjima državnih zvaničnika da su milioni birača izašlo da glasaju tokom prepodneva, javlja Asošijeted pres (AP).
Slab odziv na biralištima u Venecueli
Foto: Pixabay
Predsednik Nikolas Maduro očekuje se da će lako osvojiti drugi mandat, uprkos sve dubljoj krizi koju je napravio.
 
Sredinom jutra, radnici u glasačkom centru u San Agustin, pro-vladinom uporištu u Karakasu, rekli su da je manje od petine od 1.916 registrovanih birača glasalo, ali su rekli da sredinom dana očekuju gužvu.
 
Ministar informisanja Horhe Rodriguez rekao je da oko 2,5 miliona ljudi glasalo do 10 sati. Dok ankete pokazuju da narod Venecuele u velikoj meri krivi Madura za stvaranje njihovih problema, on je i dalje u velikoj meri favorit za pobedu zahvaljujući bojkotu izbora njegovih glavnih rivala zbog velikog nepoverenja u izborni savet nacije, koji je pod kontrolom pristalica vlade.
 
Više od milion građana Venecuele u poslednjih nekoliko godina je napustilo zemlju, idući za boljim životom u inostranstvu, dok oni koji su ostali čekaju u redu satima da kupe subvencionisanu hranu i podizanje gotovine koju je gotovo nemoguće naći.
 
Maduro, dajući primer za vladine pristalice koji je pozvao da glasaju ranije, ubacio je svoj listić u Karakasu ubrzo nakon vatrometa, a glasnim emitovanjem vojne himne iz zvučnika budio je grđane Venecuele iz sna oko 5 sati ujutro prema lokalnom vremen, piše AP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.