VIDEO: Lava stigla do okeana na Havajima, stvaraju se otrovna isparenja

Stanovnici na Havajima koji se suočavaju sa erupcijom vulkana Kilauea upozoreni su na novu opasnost pošto je lava stigla do okeana gde može u kontaktu s vodom da stvori otrovne gasove i isparavanja.
Lokalna civilna odbrana upozorila je vozače, vlasnike čamaca i ostalo stanovništvo da je lava prešla deo auto-puta na Velikom ostrvu ali i na opasnost isparavanja gasova sumpor-dioksida. Lava dodatno isparava otrovne gasove u kontaktu s morskom vodom pošto je stigla do Tihog okeana.
 
Vulkan Kilauea na Havajima od 11. maja je ponovo aktivan. Kilauea je jedan od najaktivnijih vulkana na svetu. Erupcija 1924. godine je ubila jednu osobu, a vulkan je 17 dana izbacivao kamenje, pepeo i prašinu. Vulkan ima neprekidne erupcije od 1983. i jedan je od pet vulkana na havajskom Velikom ostrvu.
 
  • Дете цвећа

    21.05.2018 15:41
    Ватромет
    Чекамо да и јелоустонски мегавулкан проради...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet