Krivična prijava protiv premijera zbog promene imena Makedonije

Mala vanparlamentarna stranka "Levica" podnela je danas krivičnu prijavu protiv premijera Makedonije Zorana Zaeva zbog toga što je, kako je navedeno, u pregovorima sa Grčkom prihvatio da promeni ime države u "Ilindenska Makedonija".
Krivična prijava protiv premijera zbog promene imena Makedonije
Foto: Pixabay
Prema toj stranci, Zaev je prihvatanjem novog složenog imena za Makedoniju i "ustavne revizije" koja bi to potvrdila, učinio krivično delo ugrožavanje nezavisnosti, za koje je najmanja zaprećena kazna pet godina zatvora.
 
"Građanin koji dovede državu u potčinjenost u odnosu na drugu državu pravi ovo krivično delo. Sa prihvatanjem da promeni ime i da će uraditi sve što je potrebno da se to uradi, naneta je šteta državi i dovedena je u zavisnost od druge države", rekao je funkcioner "Levice" Dimitar Apasijev.
 
Prema rečima Apasijeva, predmet protiv Zaeva biće proširen i na ministra spoljnih poslova Nikolu Dimitrova za krivično delo "udruživanje i organizovanje", jer je rekao da se zalaže za rešenje da Makedonija promeni ustavno ime.
  • Joka

    21.05.2018 14:48
    Odakle si?
    Iz Ilindenske Makedonije...
  • dado

    21.05.2018 13:34
    Problem je sto su u pitanju mesavine Srba, Albanaca i Bugara. Nemaju veze sa Helenima. U potpunosti podrzavam Grke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet