VIDEO: Vojska u Siriji proglasila pobedu u glavnom gradu

Sirijska vojska je povratila poslednja uporišta Islamske države u južnom Damasku i proglasila da su glavni grad i okolina potpuno bezbedni i oslobođeni od ekstremista.
U današnjem saopštenju vojske objavljenom preko sirijske državne televizije, general Ali Majhub je rekao da je vojska zauzela bivša uporišta Islamske države u palestinskom kampu Jarmuk i u zoni Hadžar al Asvad posle jednomesečne kampanje.
 
Sa ovim uspesima vojske predsednika Bašara al Asada pod potpunom vladinom kontrolom su širi region Damaska, uključujući i udaljena predgrađa, prvi put od kada je počeo rat 2011. godine. "Damask i okolina su sada potpuno bezbedni", izjavio je Majhub.
 
U borbama u južnom Damasku desetine ljudi su poginule s obe strane, a ima velikih razaranja u kampu Jarmuk, koji je stambena četvrt i njegovoj okolini. 
  • Петровград

    21.05.2018 18:05
    Банат
    ''Кога Рус брани'', а од кад је Рус дошао на позив председника и ангажовао минималне ваздушне снаге и војну полицију, са цирка 25% контролисане територије, владине снаге данас контролишу 60%, а права слика о значају тих 60% се добија када се зна да контролишу 85% густо насељених урбаних крајева на западу земље.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet