Mark Zakerberg danas pred Evropskim parlamentom uz direktan prenos na internetu

Sastanak osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga i zastupnika u Evropskom parlamentu u Briselu, na kojem će on objasniti propuste u zaštiti podataka korisnika, danas će se direktno prenositi na internetu, objavio je EP.
"Razgovarao sam sa Zakerbergom o mogućnosti direktnog prenosa tog sastanka. Srećan sam što mogu objaviti da je prihvatio taj novi zahtev", objavio je predsednik EP-a Antonio Tajani. 
 
Razgovor vođa političkih grupa EP-a i glavnog izvršnog direktora Fejsbuka, koji je Evropska unija zatražila nakon izbijanja skandala s "Kembridž analitikom", najavljen je prošle srede i trebalo je da se održi iza zatvorenih vrata.
 
Međutim, nekoliko učesnika tome se usprotivilo. Tražili su da Zakerberg da iskaz javno, kao što je to prošli mesec učinio pred američkim zastupnicima.
 
Sastanak je tim važniji što se događa tri dana pre stupanja na snagu novog evropskog zakona o boljoj zaštiti ličnih podataka. Zakon stupa na snagu 25. maja.
 
Sastanak će se održati od 18:15 do 19:30 sati po srednjoevropskom vremenu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.