VIDEO: Severna Koreja raznela navodni poligon za nuklearne probe

Severna Koreja je u prisustvu stranih novinara uništila lokaciju za koju tvrdi da je poligon za nuklearne probe.
Objavljen je i zvanični snimak tog događaja.
 
Tri operativna tunela uništena su zajedno sa pratećim strukturama, preneo je dopisnik "Raša tudeja" Igor Ždanov koji je bio na licu mesta.
 
Na tom mestu Severna Koreja je navodno izvela šest nuklearnih proba, a ovo uništavanje trebalo bi da predstavlja posvećenost Pjongjanga denuklearizaciji do koje dolazi nakon samita održanog u aprilu nakon susreta severnokorejskog lidera Kim Džong Una i njegovog južnokorejskog kolege Mun Džae Ina. 
 
Samo nekoliko sati nakon uništavanja poligona, predsednik SAD Donald Tramp otkazao je samit sa Džong Unom koji je bio zakazan za 12. jun u Singapuru.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet