Zatvorenicima iz Hamasa zabranjeno da gledaju Mundijal

Izraelski ministar javne bezbednosti Gulad Erdan dao je instrukcije načelniku zatvorske službe da zabrani zatvorenicima iz Hamasa, palestinske islamske ekstremističke organizacije, da gledaju Svetsko fudbalsko prvenstvo koje počinje u junu.
Odluka je doneta u nedelju na sastanku Erdana, šefa zatvorske službe i drugih zvaničnika. Dogovoreno je da se razmotri izmena pravila i zabrani svim takozvanim bezbednosnim zatvorenicima da gledaju TV program ili određene kanale.
 
Ova direktiva delom ima za cilj da navede Hamas koji vlada pojasom Gaze da vrati tela dva izraelska vojnika poginula u ratu 2014. godine i dva izraelska civila za koje se veruje da se drže na toj palestinskoj teritoriji. To je najnovija direktiva protiv zatvorenika iz Hamasa.
 
Ranije su bile zabranjene posete zatvorenicima članova porodica iz Gaze, odbijanje da se vrate tela ubijenih napadača i pogoršanje zatvorskih uslova na minimum koji se zahteva po međunarodnom pravu.
 
Na osnovu propisa iz 1997. godine zatvorenicima mora biti dozvoljeno da gledaju TV program.
 
"Nemam nameru da pustim teroriste Hamasa da gledaju Svetski kup dok se tela naših vojnika drže u Gazi zajedno s našim otetim građanima", rekao je izraelski ministar, dodavši da "ko god sebe isključi iz porodice nacija i drži se kulture ubistva i terora ne može da uživa u međunarodnim sportskim takmičenjima koja spajaju različite narode širom sveta".
 
Ministar javne bezbednosti je najavio da će se razmotriti pogoršanje životnih uslova bezbednosnih zatvorenika i iz drugih organizacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet