Autobus sa maturantima se zapalio kod Venecije, nema povređenih

Autobus koji je prevozio 54 maturanta banjalučke Ekonomske škole u okviru ekskurzije izgoreo je u ponedeljak u požaru u kojem, srećom, niko nije povređen.
Do požara je došlo oko devet časova u italijanskom letovalištu Lido di Jezolo kod Venecije, nakon što je pod autobus podleteo motocikl koji se prethodno sudario sa automobilom. Učenici su evakuisani i prošli su bez povreda, dok je motociklista u teškom stanju helikopterom prevezen u bolnicu.
 
Na licu mesta bila je direktorka Ekonomske škole Nada Vulić, koja je, za "Novosti," u telefonskom razgovoru rekla da su učenici tog jutra iz Lido di Jezola krenuli za Veronu i da se nesreća desila na prvom kružnom toku na izlazu iz grada.
 
- Motocikl je podleteo pod srednji deo autobusa, gde se nalaze rezervoari s gorivom, i potom se zapalio. Sreća u nesreći je što su svi dobro. Vozač je brzo reagovao, pa su učenici odmah napustili autobus, koji je u potpunosti izgoreo zajedno sa stvarima učesnika ekskurzije - rekla je Vulićeva.
 
Ona kaže da su italijanske službe brzo reagovale. U nekoliko minuta na mesto nesreće su stigli vatrogasci, ekipe Hitne pomoći i policije.
 
U banjalučkoj gradskoj upravi kažu da su stupili u kontakt sa MIP BiH i vlastima Lido di Jezola, koje su đacima ponudile svaku vrstu pomoći kako bi prebrodili ovu situaciju.
 
- Prioritet je izdavanje privremenih putnih isprava, što je dogovoreno, kao i da im se obezbede potrebne stvari kako bi mogli da nastave putovanje - rekao je načelnik Odeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet