Državljanin Srbije optužen za krijumčarenje i napad na policajce u Hrvatskoj

Krijumčara ljudi koji je kod mesta Donji Srb, u Hrvatskoj, pobegao od policajaca, zadarska policija osumnjičila je za pokušaj teškog ubistva policajaca i krijumčarenje osoba.
U incidentu u sredu dvoje dece je ranjeno kada je hrvatska policija pucala na kombi koji je prevozio ilegalne migrante.
 
Državljanin Srbije (59) se sumnjiči za krijumčarenje osoba i teško ubistvo u pokušaju na štetu policijskih službenika.
 
Njega su u petak popodne na području Srba uhapsili policajci granične policije Donji Srb, a sumnja se da se dan i po skrivao u šumi u pograničnom području. Njega je danas ispitalo i Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu.
 
Na osnovu prikupljenih dokaza sumnja se da je srpski državljanin u sredu oko 22 sata, upravljajući kombi vozilom austrijskih oznaka, u dva navrata oglušio na upozorenja policije da se radi kontrole zaustavi i potom u predelu Raštele, izbegavajući blokadni punkt i bez namere zaustavljanja, vozilo usmerio prema policijskim službenicima.
 
On je to učinio kako bi begom od policije prikrio da u prtljažnom prostoru, u neljudskim i ponižavajućim uslovima prevozi 30 migranata iz Iranaka i Avganistana koje je uz novčanu naknadu trebalo da prevede na područje uz granicu s Italijom. Nakon što je osumnjičen ispitan, istražni sudija Županijskog suda u Karlovcu predložio je određivanje istražnog zatvora, navodi se u saopštenju policije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.