Zdravko Mamić osuđen na šest godina zatvora

Bivši čelnik i sadašnji savetnik Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar osuđeni su nepravosnažno zbog izvlačenja novca iz tog zagrebačkog fudbalskog kluba.
Zdravko Mamić osuđen na šest godina zatvora
Foto: Pixabay
Županijski sud u Osijeku osudio je Zdravka Mamića na ukupno šest i po godina zatvora, Zorana Mamića na četiri godine i 11 meseci, Milana Pernara na četiri godine i dva meseca, a Damira Vrbanovića na tri godine.
 
Oni su osuđeni jer su iz kluba izvukli 116 miliona kuna putem transfera hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena te oštetili državni budžet za 12,2 miliona kuna neplaćenog poreza. Oduzeta im je i stečena materijalna korist.
 
Mamić se nije pojavio na izricanju presude jer se nalazi u Bosni i Hercegovini, odnosno Međugorju.
  • anja

    07.06.2018 18:58
    +
    tako se to radi
  • dijasporac

    06.06.2018 17:25
    E dragi zemljaci da je u pitanju samo Dzajic, gde je tu Terzic, Covic, pa Tole, Bjekovic, Zecevic ... (stavite tu i ostale tajkune i tajkuncice srpske "privatizacije" u sportu)... ali kao po obicaju ljudi u Srbiji su izrazito navijacki nastrojeni (kao Milojko Pantic recimo). Za razliku od Srba Hrvati su i svog bivseg premijera osudili na nekoliko godina robije a bivsi srpski v,d.premijera se okoristio samo za 45Ha vinograda u Sremu (to sto mi znamo) i nikom nista, a o danasnjim vlastodrscima vi vise znate nego ja. Zato je Hrvatska ipak u EU, Srbija nece nikad.
  • Армаггедон

    06.06.2018 16:28
    Јел оно и Терзић нешто бежао из земље,па сад одједном ништа?човек постао директор звезде.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.