Brod sa 629 migranata primiće Španija

Španija je danas saopštila da će prihvatiti brod sa 629 migranata koji se našao u centru međunarodnog spora pošto su prethodno odbile da ga prime Italija i Malta.
Kancelarija novog španskog premijera Pedra Sančesa naložila je vlastima da dozvole da brod pristane u istočnoj luci Valensija.
 
Više od 600 migranata nalazi se na brodu humanitarne grupe "SAS Mediteran". Među njima su 123 maloletna lica bez pratnje odraslih, 11 dece i sedam trudnica. 
 
Inače, brod je gotovo ceo dan bio predmet spora između Italije i Malte.
 
Italija je saopštila da ne dozvoljava da brod pristane u neku od njenih luka, zatraživši da to učini Malta.
 
Malta je, međutim, odbacila poziv, ističući da nema nikakve veze sa spasilačkom operacijom zbog čega bi, kako je konstatovao Rojters, moglo da dođe do diplomatskog spora između dve savezničke zemlje, članice EU.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).