Zbog gaženja biciklista, Amerikanac osuđen na 40 godina zatvora

Jedan Amerikanac koji je usmrtio petoro biciklista dok je pod uticajem lekova vozio kamionet, osuđen je danas na 40 godina zatvora.
Zbog gaženja biciklista, Amerikanac osuđen na 40 godina zatvora
Foto: Pixabay
Čarls Piket se na sudu u saveznoj državi Mičigen izvinio i rekao da će "dati život" za ljude koje je 2016. godine ubio ili povredio, ali je sudija njegovo izvinjenje ocenio kao "tužno nedovoljno".
 
Piket je prošlog meseca proglašen krivim za petostruko ubistvo jer je kamionetom na jednom seoskom putu udario grupu od devetoro biciklista, od kojih je, s teškim povredama, preživelo samo četvoro.
 
On nije osporio da je pre vožnje zajedno uzeo tablete protiv bolova i druge lekove, ali su njegovi advokati tvrdili da je optužnica za ubistvo preterana.
 
Tužioci su naveli da je Piket prebrzo vozio kamionet seoskim putem, i da je počeo da koči tek pošto je udario prvog biciklistu. Poginule su tri žene i dva muškarca.
 
Piket, kome su sada 52 godine, imaće pravo da traži uslovni otpust, tek posle deset godina zatvora
  • Jovica

    11.06.2018 20:43
    Nijedan komentar ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet