Zbog krađe slika Rubensa i Renoara uhapšena grupa Nenada Jovanovića

Italijanska policija je u sklopu istrage krađe slika Rubensa i Renoara u Monci uhapsila petoricu muškaraca, a među njima je i Hrvat Nenad Jovanović (44) s prebivalištem u Trezanu.
Policija je izjavila da Jovanovića smatra mozgom operacije. Kod njega je pronađen izraelski pasoš, a predstavljao se kao rabin i diplomata Samuel Abraham Levi Graham.
 
U aprilu prošle godine ukradene su dve slike, Renoarova "Devojke na travi" i Rubensova "Sveta porodica", vredne 26 miliona evra. 
 
Vlasnik dve umetničke galerije na Sardiniji i u Londonu dogovorio je prodaju slika s Jovanovićem i još jednom osobom. Dogovorili su cenu od 26 miliona evra. Kada su se sastali, Jovanović i njegov pomagač su uzeli slike i rekli da žele proveriti njihovu autentičnost, a zatim s njima pobegli u kamion u kojem su ih čekali ostali pomagači.
 
Slike još nisu pronađene.
  • Nada

    15.06.2018 12:04
    Hahahah, pa da li je mogao izmisliti tipičnije jevrejsko ime i prezime:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.