Izraelska vojska napala Palestince koji su puštali zapaljive balone

Izraelska vojska izvela je večeras napad dronom na stanovnike pojasa Gaze koji su puštali balone sa zapaljivim materijalom preko granice.
Izraelska vojska napala Palestince koji su puštali zapaljive balone
Foto: Pixabay
Dva Palestinca su ranjena u tom napadu, javljaju izraelski mediji pozivajući se na Ministarstvo zdravlja u Gazi.
 
Danas je izbilo 17 požara u pograničnom području u Izraelu. Veruje se da je deset požara izazvano zmajevima i balonima sa zapaljivim materijalom puštenim iz pojasa Gaze.
 
To je nova palestinska taktika u masovnim protestima koji se od 30. marta održavaju skoro svakog petka na granici pojasa Gaze i Izraela.
 
Požari su već pričinili veliku štetu izraelskim usevima i šumama.
 
U petak je izraalski dron ispalio pucnje upozorenja na grupu koja pušta balone s eksplozivom.
 
Izraelski vojni zvaničnici su upozorili da Izrael neće više moći da se uzdržava suočen s velikim brojem takvih zmajeva i balona, od kojih neki nose i eksplozivne naprave i mogu da povrede civile i vojnike i vatrogasce koji gase požare.
 
Od početka palestinskih protesta protiv izraelske i egipatske blokade pojasa Gaze poginulo je više od 120 Palestinaca i više od 3.800 ih je ranjeno izraelskom vatrom.
 
Palestinski zdravstveni zvaničnici tvrde da žrtve nisu bile naoružane. Palestinci takođe protestuju i za pravo na povratak palestinskih izbeglica na sadašnju teritoriju Izraela.
 
Izrael se našao na udaru međunarodnih kritika da koristi prekomernu silu protiv demonstranata.
 
Ta zemlja tvrdi da brani svoju granicu, a da Hamas, islamska ekstremistička organizacija koja vlada pojasom Gaze i organizuje proteste, njima prikriva pokušaje napada.
  • Tihi

    17.06.2018 02:28
    Brate, prolup'o si ...
    Koju imovinu?
  • Prle

    16.06.2018 22:48
    Juhu
    To su Teroristi pale ljude i njihovu imovinu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet