Le Pen oštro protiv prijema migranata u Francusku

Predsednica francuske ekstremne desnice Marin le Pen kritikovala je danas stav Francuske da primi deo migranata sa broda "Akvarijus" koji je danas stigao u špansku luku Valensiju.
Brod sa 630 migranata više od nedelju dana je plovio kod libijske obale jer nije imao dozvolu da uđe u neku evropsku luku.
 
Predsednica Nacionalnog okupljanja, stranke koja se ranije zvala Nacionalni front, rekla je za radio Evropa 1 da je situacija s tim brodom rezultat "neuspeha evropske politike prema imigraciji".
 
"Oni (migranti) mogli su ranije da budu odvedeni u Tunis ili Maroko. Zašto se uvek polazi od principa da migranti moraju da budu odvedeni u Evropu", zapitala se Le Penova, koja je rekla da je bila zabrinuta za njihvu sudbinu i da je zadovoljna što su "živi i zdravi".
 
Le Penova je istovremenno izrazila zabrinutost zbog prijema odredjenog broja migranata u Francuskoj, jer to, kako smatra, predstavlja "signal o otvaranju nacionalnih granica".
 
"Naravno da sam zadovoljna što su migranti živi i zdravi, ali sam izuzetno zabrinuta, jer dolazak migranata predstavlja signal otvaranja naših nacionalnih granica u trenutku kad je Italija zauzela ozbiljnijih stav i rekla da je dosta", rekla je Le Penova.
 
Predsednica Nacionalnog okupljanja je aludirala na izjavu ministra unutrašnjih poslova Italije Matea Salivinija koji nije dao dozvolu da brod udje u neku italijansku luku, što je izazvalo kritike mnogih evropskih lidera, posebno francuskog predsednika Emanuela Makrona.
 
Portparol francuske vlade Benžamen Grivo izjavio je danas da se još ne zna broj migranata koje će Francuska primiti sa broda "Akvarijus" jer će biti razmotren svaki slučaj posebno.
 
"Za sada je nemoguće utvrditi koliko će migranata biti primljeno. Treba najpre utvrditi osnovne informacije i da li im je potrebna lekaraska pomoć", rekao je Grivo za televiziju Frans 3 (France) i dodao da je to procedura koja zahteva određeno vreme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.