Gvatemala: Okončana potraga za nestalima u erupciji vulkana

U Gvatemali je okončana potraga za žrtvama vuklana Fuego, saopštila je agencija za upravljanje prirodnim katastrofama.
Gvatemala: Okončana potraga za nestalima u erupciji vulkana
Foto: Pixabay
"Pretraga je trajno obustavljena u gradovima San Migel Los Lotes i El Rodeo. Zona je nenaseljiva i u visokom je riziku", saopšteno je iz agencije, prenosi Rojters.
 
Najmanje 110 osoba je poginulo, a 197 se vodi kao nestalo, nakon erupcije vulkana.
 
Erupcija Fuega 4. juna bila je najsmrtonosnija erupcija u poslednje četiri decenije, ističe Rojters.
 
Američka vlada uputila je tada najdublje izraze saučešća žrtvama i poručila da je poslala hitnu pomoć na zahtev Gvatemale, koja uključuje finansijska sredstva kako bi pomogla da se ispune potrebe u hrani i vodi, kao i sanitarne potrebe onih na koje je uticala erupcija vulkana Fuego.
 
Bela kuća je tada takođe saopštila da će administracija predsednika Donalda Trampa, takođe, poslati avion kako bi pomogao da se prebace povređeni s opekotinama na Floridu radi lečenja.
 
Institut za seizmologiju i vulkanologiju Gvatemale prethodno je upozorio na novo izlivanje lave sa zapadne strane vulkana Fuego.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet