Na Tajlandu prvo pogubljenje od 2009. godine

Na Tajlandu je pogubljen zatvorenik prvi put od 2009. godine.
Na Tajlandu prvo pogubljenje od 2009. godine
Foto: Pixabay
Smrtonosnom injekcijom pogubljen je 26-godišnji Terasak Longži u centralnom zatvoru Bang Kvang severno od Bangkoka, pošto je osuđen za ubistvo 17-godišnjeg dečaka 2012. godine.
 
On je prva osoba koja je u Tajlandu pogubljena od 2009. godine i sedma osoba pogubljena smrtonosnom injekcijom od 2003. godine, kada su zamenjeni streljački odredi. 
 
Dva dilera droge su pogubljena 2009. godine. 
 
Grupa za ljudska prava "Amnesti internešnel" osudila je Longžijevo pogubljenje, saopštivši da je to "užasno kršenje prava na život".
  • 'pravo na zivot'

    19.06.2018 10:17
    interesanto; ubice imaju pravo na zivot a njihove zrtve ga nemaju...
    a ima li zajednica pravo da odluci s kojom jedinkom zeli da zivi? sta je sa pravom jendnog kolektiva, jedne zajednice da odluci da sa ubicama i dilerima droge ne zeli suzivot?

    #uvestismrtnukaznu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet