Evropski sud odbacio žalbu Brejvika na loše uslove u zatvoru

Evropski sud za ljudska prava odbacio je kao neosnovanu žalbu Norvežanina Andersa Bering Brejvika, koji se žalio na nehumane zatvorske uslove.
"Sud u Strazburu utvrdio je da u njegovom slučaju nije otkrivena bilo kakva povreda Konvencije i odbacio je tužbu kao neprihvatljivu jer je očito neosnovana", navodi se u saopštenju suda.
 
Brejvik je 2011. godine iz vatrenog oružja i automobilom-bombom ubio 77 ljudi na ostrvu Utoja i u centru Osla. Zbog tog zločina osuđen je na kaznu od 21 godine zatvora, što je maksimalna zatvorska kazna u Norveškoj.
  • Ja, vi elsker dette

    21.06.2018 19:35
    Miloše nemoj da lažeš!

    Pozdrav iz Osla.
  • Hranislav

    21.06.2018 18:41
    @Milose Farder
    Koji konkretno Oslo ste posetili? Možda ste bili u Oslu kod Babušnice? Ili samo izmišljate i mažete oči sirotinji kako je svuda njesra, samo je Srbija "bajka, otac, majka"...?
  • Milose Farder

    21.06.2018 15:29
    Ne podrzavam ubijanje ali prosli mesec sam bio u Oslu poslovno i shvatio kako je poslovnost etika postovanje daleko od prica o Norveskoj. Ignoriranje bahatost koristenje svoje pozicije za muljazu kod izbora kandidata i poslovanja podrzavaju sve Norveske firme iako su kaznjene za korupciju od strane EU nema poslovne kulture itd. Bas sam se iznenadio i kad sam im ukazao na to naravno ignoriranje advokati pametovanje a nisu shvatili da su otisli van granica morale i etike u poslovanju. Vazno da su te izbacili a ti se zali kome oces. Samo daleko od zemalja koje nisu bile u ratu jer su Hitleru radile oruzje i tenkove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.