"Da se klonimo toga da budemo veliki Hrvati i veliki Srbi"

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kaže da bi bilo dobro za odnose Hrvatske i Srbije da se strane klone da budu veliki Hrvati i veliki Srbi.
On je istakao da je potrebno da se svi trude samo da budu veliki ljudi.
 
Bandić je, posle sastanka sa patrijarhom Irinejem, kazao da, kada se srećete sa jednim autoritetom kakav je prvi čovek Srpske pravoslavne crkve, onda treba slušati, a manje govoriti i još manje prenositi medijima. Rekao je da je sa patrijarhom razgovarao o odnosu među dobrim ljudima i da su konstatovali da s jedne i druge strane treba da se što više okrenemo budućnosti i poravnamo rovove prošlosti, kao i da budemo svi bolji ljudi. 
 
Upitan za odnos prema Beogradu, kazao je da voli da dođe u Beograd, jer se, kada dođe na Terazije ili u Knez Mihailovu, osećao kao da je na Jelačić placu. 
 
"Gde god da dođem na prostor bivše Jugoslavije osećam se kao kod kuće", naveo je. 
 
Izrazio je žaljenje što neće moći da prati utakmicu reprezentacije Hrvatske na Svetskom prvenstvu protiv Argentine, naglasivši da danas ima druge prioritete, ali da će krajičkom oka pratiti rezultat preko interneta. 
 
"Navijajmo danas za Hrvatsku, a sutra za Srbiju. Dabogda se sreli u finalu", poručio je Bandić.
  • Kole

    22.06.2018 13:46
    Ups
    Oni koji su verovali tebi i tvojima odavno nisu na ovom svetu!
  • Tihi

    22.06.2018 10:59
    Da
    Nasao se Skutor da nam prica price!
  • X

    22.06.2018 08:47
    Bandara
    Lepo prica nema sta, samo sto nije tako pricao 1991. god.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.