Napad ruskih aviona posle godinu na pobunjenike u Siriji

Ruski ratni avoini napali su Busru al Harir, mesto pod kontrolom pobunjenika u jugozapadnoj Siriji, potvrdili su izvori iz opozicije dodajući da se radi o podršci Moskve sve snažnijoj ofanzivi sirijske vojske koja nastoji da osvoji strateško područje na granici Jordana i Golanske visoravni koju drži Izrael.
Napad ruskih aviona posle godinu na pobunjenike u Siriji
Foto: Pixabay (ho7dog)
To je prvi put u proteklih godinu dana da je Rusija, ključna saveznica predsednika Bašara al Asada, uputila vazdušne snage u regiju.
 
"Zabeležili smo pet naleta ruskih aviona koji su izvršili 25 napada", kazao je izvor i dodao da ruski avioni poleću iz ruske zračne baze Hmeimim u sirijskoj zapadnoj priobalnoj pokrajini Latakiji.
 
Meta napada je bilo mesto Busra al Harir, severoistočno od Deraae, grada u Siriji.
 
Sirijski predsednik Bašar al-Asad odlučan je u nameri da osvoji to osetljivo strateško područje te je prošle nedelje pojačao napade, zapretivši zoni "deeskalacije" koju su prošle godine dogovorili SAD i Rusija.
 
SAD su odmah poručile da akcija sirijske vojske predstavlja "nedvosmisleno kršenje" sporazuma o deeskalaciji te da će na kraju Rusija biti odgovorna za dalju eskalaciju sukoba u Siriji.
  • rodoljub

    24.06.2018 18:20
    zasto da ne
    Dogovorili su se Amerikanci i Rusi da se NATO ne siri na istok, a onda je NATO dosao na granicu Rusije .
  • Мунгос

    24.06.2018 17:21
    Знате, ако се деескалација претвори у ескалацију, мораће се још порадити на новом договору о деескалацији ове нове ескалације.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.