Francuska izručila Srbina optuženog za učestvovanje u ubistvu 57 Bošnjaka u Višegradu

Vlasti Francuske izručile su Bosni i Hercegovini Radomira Šušnjara, zvanog Lalco, optuženog za učestvovanje u ubistvu 57 Bošnjaka u Višegradu.
Tužilaštvo BiH tereti Šušnjara (63) da je učestvovao u prisilnom zatvaranju 57 Bošnjaka u kući u Višegradu, koja je potom zapaljena.
 
On je optužen da je zajedno s drugim pripadnicima Vojske RS i paravojnih formacija, učestvovao u nezakonitom zarobljavanju, pljačkanju i zatvaranju civila bošnjačke nacionalnosti iz sela Koritnik, u kuću u Pionirskoj ulici u Višegradu, posle čega je kuća zapaljena.
 
Šušnjar i ostali pripadnici Vojske RS i paravojnih formacija su pucali iz vatrenog oružja na kuću kako bi spečili civile da pobegnu.
 
Taj slučaj, nazvan "Živa lomača", procesuiran je i u predmetima pred Haškim tribunalom, navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.
 
Optužnica protiv Šušnjara je podignuta krajem prošle godine.
 
Šušnjar je godinama bio u Francuskoj, gde je lociran tokom istrage Tužilaštva BiH, posle čega je pokrenuta procedura za njegovo izručenje Bosni i Hercegovini.
  • Prle

    25.06.2018 19:56
    Kompleks
    Ovaj sto se potpisuje sa Dragan i pise o desavanjima u Visegradu iz Avaza i muslimanskih tv otidji u Visegrad pa pogledaj groblje ako te interesuje koliko je Srpske dece pobijeno od Finih Muslimancina pa se onda javi da komentarises jel ti jasno Pacenice Iskompleksirani , ti ces da mi pises sta je ko uradio u mom gradu kretenu jedan
  • Prle

    25.06.2018 10:18
    Aha
    Ove Kukavice sto su se sakrivale po podrumima i presvlacili u Zenske haljine da ih ne odvedu u rat da brane drzavu a danas su Pametni a u stvari ima za njih jedan narodni izraz P...e da se Uzdrze od komentara o ratu jer ga nisu Videle ni Dozivele ni na TV!
  • Pedja

    25.06.2018 08:43
    @ISTINKO

    Od tvoje istine zabole me stomak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet