HRT: Uhapšen komandant logora Manjača u ratu devedesetih

Hrvatska policija uhapsila je na graničnom prelazu Ličko Petrovo Selo Danu Lukaića, navodno osumnjičenog za ratne zločine, javlja HRT.
HRT: Uhapšen komandant logora Manjača u ratu devedesetih
Foto: Pixabay
Njegovo hapšenje je potvrdio član Predsedništva BiH Mladen Ivanić, koji je prisustvovao komemoraciji za žrtve ustaškog logora Jadovno.
 
"Obavešten sam o tome malopre. Ovde kao što znate nema telefonske veze, ali smo mi pokrenuli neke aktivnosti drugim putem", rekao je Ivanić novinarima i dodao da će pratiti situaciju. Po navodima televizije, Lukaić je početkom 1990-ih bio komandant logora Manjača u BiH gde su zatvarani i mučeni Bošnjaci i Hrvati. Navodno je priveden u Zagreb. 
 
U organizaciji Udruženja "Jadovno 1941." iz Banjaluke, u Jadovnom i kod Šaranove jame na Velebitu obeleženo je sećanje na stradale u Drugom svetskom ratu. Program je kasnio dva sata, jer je policija na graničnom prelazu uhapsila Lukaića. 
 
Predsednik udruženja "Jadovno 1941." Dušan Bastašić rekao je da je hrvatska policija smatrala da Lukaića treba privesti, ali da nema informacija o čemu se zapravo radi. Dodao je da je Lukaić "čestit i pošten čovek", član udruženja, koji godinama učestvuje na komemoracijama u Jadovnom gde je 1941. ubijeno nekoliko desetina hiljada ljudi, uglavnom Srba i Jevreja.
  • Sever Srbije

    01.07.2018 11:31
    Zlocin ne zastareva
    A ti gospodjo znas ko je zlocine pravio? Ostani u svojoj rupi punoj mrznje i ne proviruj zivot je ozbiljan!
  • Zlocin ne zastareva

    01.07.2018 03:06
    Sva ta zlocinacka bagra koja se vec decenijama skriva po belom svetu ce doci na red.
  • terapeut

    01.07.2018 00:05
    Ja ne znam šta je Lukaić radio 92-95, ali vidim da mu ti ne znaš ni prezime, ali znaš šta je radio tada ... pretpostavljam da prvi put čuješ za njega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).