VIDEO: Prvi snimak spasenih dečaka iz bolnice

Tajlandska bolnica Čijang Raj, u kojoj se oporavlja 12 dečaka i njihov trener koji su spaseni iz pećine, objavila je danas prvi snimak na kome se vide dečaci u bolničkim krevetima, kako razgovaraju sa medicinskom sestrama i drže dva prsta u znaku pobede.
Kako se vidi na snimku, dečaci su prikazani u izolacionoj prostoriji sa zelenim hirurškim maskama. Iza stakla su roditelji dece, neki od njih plaču i mašu im.
 
Dečaci koji su posle dve nedelje spaseni iz poplavljene pećine u Tajlandu oslabili su u proseku po dva kilograma, ali je njihovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće, rekli su danas tajlandski zvaničnici. Oni su naveli da su 12 dečaka i njihov trener "dobro brinuli o sebi u pećini" i da su pili vodu koja kaplje sa zidova pećine.
 
Dva dečaka koja su u nedelju izvučena iz pećine i jedan koji je spasen juče imali su blažu upalu pluća i dobili su terapiju. Dečaci koji su u nedelju izašli iz pećine već jedu normalno i mogu da se kreću, dok ostali i dalje jedu pasiranu hranu.
 
Ronioci su juče spasili svih 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera. U akciji je učestvovao međunarodni tim od 90 ronilaca. 
 
Dečaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener ostali su zaglavljeni u pećini 23. juna pošto su jake kiše dovele do povećanja nivoa vode u pećini i blokirale im put za povratak.
 
  • aSBo

    11.07.2018 22:19
    ..
    spaseni bez Vodjine bratske pomoci i licne intervencije?! nista to, vracaj nazad u pecinu!!!
  • Zivot

    11.07.2018 19:25

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.