Pećina na Tajlandu u kojoj su bili zarobljeni dečaci postaje muzej

Pećina na severu Tajlanda u kojoj su dečaci i njihov trener bili zarobljeni više od dve sedmice biće pretvorena u muzej, piše BBC.
Prema prvim informacijama, u muzeju će biti predstavljen način na koji se odvijala akcija spasavanja dečaka, a zvaničnici kažu da će to biti glavna atrakcija na Tajlandu.
 
Dvanaest dečaka i njihov trener oporavljaju se u bolnici. Juče su objavljene prve fotografije dečaka iz bolnice na kojima se vidi kako su dobro raspoloženi.
 
Tham Luang je jedna od najvećih pećina na Tajlandu. Nalazi se u blizini grada Mae Sai, u severnoj pokrajini Chiang Rai na granici s Mjanmarom. Ovo područje je uglavnom nerazvijeno.
 
"Ovo područje će postati muzej. Postavićemo interaktivnu bazu podataka o akciji spasavanja koja će postati još jedna atrakcija na Tajlandu", rekao je Narongsak Osottanakorn, bivši guverner i šef misije spasavanja.
 
Premijer Prayuth Chan-ocha izjavio je kako je neophodno sprovesti mere predostrožnosti, kako unutar tako i van pećine, da bi zaštitili turiste.
 
Još uvek nije poznato da li će muzej biti operativan tokom cele godine.
 
Osim toga, barem dve kompanije izrazile su želju da snime film o dečacima i treneru koji su bili zarobljeni u pećini. Američki studio Pure Flix je čak i pre nego što su dečaci i njihov trener spašeni najavio da će njihovi producenti na terenu intervjuisati spasioce za potencijalni film.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet