Parastos za ubijene u selima oko Bratunca i Srebrenice

Služenjem parastosa i polaganjem cveća kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje obeleženo je 26 godina od ubistva 69 srpskih civila i vojnika, na današnji dan 1992. godine, u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim selima Biljača i Zagoni.
Kako prenosi N1, osim članova porodica, sveće su zapalili i položili cveće predstavnici udruženja žrtava i boračkih udruženja.
 
Ibran Mustafić, koji je bio svedok Tužilaštva u predmetu Naser Orić, poručuje: "Dužan sam da odam počast, ne onima koji su ratovali, nego onima koji su mimo bilo kakvih Božijih zakona, konvencija i ovozemaljskih zakona pobijeni na brutalan način".
 
Pre 26 godina, 12. jula, snage Armije RBiH zarobile su i ubile 22 osobe. Traga se za posmrtnim ostacima još 10. Ostali su pronađeni slučajno pre sedam godina.
 
Zbog zločina u selima u okolini Srebrenice, ubistva trojice srpskih civila, pred Sudom BiH vodi se obnovljeni postupak u slučaju Naser Orić i Sabahudin Muhić. Oslobađajuća presuda iz oktobra 2017. godine, poništena je prošlog meseca.
  • prst na čelo

    13.07.2018 19:04
    Očigledno da austro-ugarima nisu bitne srpske žrtve... a hteli bi da njih neko jako dobro ceni... prst na čelo...
  • purgerNS

    13.07.2018 01:28
    sta reci..
    bas ni jedan komentar na ovu temu..to govori o nama i ispravnim mozgovima da je sve nase manje vazno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.