Spaseno 165 migranata, izvučeno telo deteta

Libijska obalska straža saopštila je danas da je kod obale istočno od glavnog grada Tripolija spasila 165 migranata, uključujući 34 žene i 12 dece i izvukli telo jednog deteta.
Spaseno 165 migranata, izvučeno telo deteta
Foto: Pixabay
Portparol obalske straže Ajub Gasim rekao je da su migranti bili blokirani više od 60 sati u moru, posle potapanja njihovog gumenog čamca u subotu.
 
On je rekao da su oni spaseni danas i da su odvedeni u pomorsku bazu u Tripoliju, kao i da mnogi imaju teške opekotine od sunca. Libijske vlasti pojačale su napore da zaustave priliv migranata, uz pomoć obuke i novca iz Evrope.
 
Libija je postala glavni tranzitni centar na putu za Evropu za ljude koji beže od siromaštva i građanskog rata drugde u Africi. Trgovci ljudima koriste haos u Libiji nastao posle svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg vođe Muamera Gadafija 2011. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet