Osuđenik pogubljen iako se pravdao "panikom od homoseksualaca"

Osuđenik koji je svoj zločin želeo da opravda "panikom od homoseksualaca", argumentom koji je veoma kritikovan u pravnom smislu iako se ponekad koristi na suđenjima, pogubljen je u američkoj saveznoj državi Ohajo.
Osuđenik pogubljen iako se pravdao "panikom od homoseksualaca"
Foto: Pixabay
Robert Van Huk (58) izvinio se pre nego što je dobio smrtonosnu injekciju u zatvoru Lukasvila. Huk je osuđen na smrt jer je nožem ubio muškarca kojeg je sreo u jednom baru 1985. godine u Sinsinatiju. 
 
Njegovi advokati pokušali su, ali bezuspešno, da koriste kontroverzni argument kako bi mu se ublažila kazna. Rekli su da je Huk napad počinio zbog "panike od homoseksualaca". Takav argument omogućio je ranije nekim osuđenicima u SAD ublažavanje kazne. Međutim, koncept "panike od homoseksualaca" ne nalazi se u američkom krivičnom zakonu iako se neki advokati i psihijatri pozivaju na to.  
 
Neke američke savezne države su čak uvele lokalne zakone kojim se zabranjuje upotreba tog koncepta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.