Tramp: Crnogorski agresivni narod mogao bi da izazove Treći svetski rat

Američki predsednik Donald Tramp zadao je još jedan udarac jedinstvu NATO zapitavši se da li bi trebalo da postoji uzajmna odbrana članica Alijanse, jer mu se čini da bi "veoma agresivan" narod Crne Gore mogao da izazove Treći svetski rat.
Tramp je u izjavi novinaru Takeru Karlsonu kanala Foks njuz emitovanom u utorak uveče doveo u pitanje uzajamnu odbranu članica ukoliko je jedna od njih napadnuta.
 
"Ako bi, na primer, Crna Gora bila napadnuta, zašto bi moj sin išao tamo da je brani", pitao je američki novinar Trampa koji je odgovorio da se sam isto zapitao.
 
"Razumem šta mi kažete, postavio sam isto pitanje... Crna Gora je mala zemlja s ljudima veoma jakim i veoma agresivnim", rekao je Tramp. Prema njegovim rečima, Crna Gora može da postane "agresivna i eto nam Treći svetski rat".
 
Prema Članu 5 Povelje NATO, napad na jednu zemlju članicu smatra se napadom na sve članice i predviđena je uzajamna pomoć i zaštita.
  • Данило

    24.07.2018 11:39
    Његош
    Тако је Транпе, свака ти је ко у Његоша.
  • Crnogorac

    23.07.2018 12:00
    iz vojvodine
    Us.acu se hahaha kakav marketing
  • Zrenjanin

    22.07.2018 13:33
    Idi.t, neotesani lažov i pion kgb-a od 1987

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet