VIDEO: Taksisti u Španiji blokirali saobraćaj zbog rada privatnih taksi kompanija

Španski taksisti koji danima štrajkuju danas su blokirali saobraćaj u najvećim gradovima zaustavljanjem vozila na glavnim saobraćajnicama, demonstrirajući protiv rivalskih privatnih kompanija za taksi usluge.
Stotine belih taksi vozila blokirale su jednu od najvećih avenija u Madridu, dok su demonstranti igrali fudbal i sunčali se na ležaljkama, a zastoj je izazvao velike gužve širom grada, navodi Asošiejted pres.
 
Saobraćajnog kolapsa bilo je i u Barseloni, naročito kod aerodroma El Prat, a štrajk se osetio i u Valensiji.
 
Taksisti su gnevni zbog odluke suda da privremeno ukine odluku vlasti Barselone, kojom je ograničen rad privatnih taksi kompanija, a zahtevaju i da odnos izdatih licenci javnoj i privatnim kompanijama bude u srazmeri 30:1.
 
Štrajk je počeo u sredu, a biće nastavljen i sutra, pošto predstavnici španske vlade i sindikata taksista nisu postigli dogovor.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet