Robišon je proglašen kuvarom 20. veka, a njegovo ime bilo je sinonim za biznis, prenosi B92.
Žoel Robišon, šef kuhinje, vizionar s najviše zvezdica na svetu, napustio nas je danas. Od Pariza do Šangaja, svojim kulinarskim umećem, koje je podigao na nivo umetnosti, slavio je francusku gastronomiju i nadahnjivao mladu generaciju kuvara, napisao je na Tviteru portparol francuske vlade Bendžamen Grivo.
Slavni Francuz proglašen je i kuvarom veka 1989. godine, od strane francuskog restoranskog vodiča "Gault et Millau".
Ime je izgradio osamdesetih i devedesetih godina kada je gurmanstvo postalo globalno. U Francuskoj su ga smatrali kuvarom koji se vratio autenticnoj kuhinji nakon razdoblja "nove kuhinje", piše Rojters.
"Što sam stariji, to sam svesniji proste istine - što je jelo jednostavnije, toliko izuzetnije može biti", rekao je jednom Robišon i otkrio da nikada ne spaja više od tri ukusa u jelu.
On je važio za perfekcionistu koji je znao da usavrši sasvim obična jela, poput krompir pirea, koji je bio njegov zaštitni znak.
Robišon je postao sinonim za biznis, jer je otvarao restorane širom sveta - od Las Vegasa do Šangaja, preko Bangkoka, Tokija i Njujorka.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar