Nakon odbijanja Italije, brod sa 114 migranata primljen na Malti

Malteška mornarica saopštila je da je pritekla u pomoć brodu sa 114 migranata koji su prebačeni na Maltu.
Nakon odbijanja Italije, brod sa 114 migranata primljen na Malti
Foto: Pixabay
Operacija spasavanja dogodila se u međunarodnim vodama Sredozemnog mora u sektoru za čiju je bezbednost zadužena Malta.
 
Brod je počeo da tone kad je stigla mornarica.
 
Malta je krajem jula spasila 19 migranata nakon što im je brod potonuo.
 
Malteške vlasti su do sada prihvatale samo da prime migrante kojima je bila potrebna hitna lekarska pomoć tako da su brodovi sa spasenim migrantima sa libijske obale odlazili u Italiju.
 
Malta je krajem juna prihvatila više od 230 migranata s broda Lajflajn (Lifeline) koji je danima čekao gde da pristane posle odbijanja Italije.
 
Nova italijanska vlada ne dozvoljava više brodovima nevladinih organizacija da pristanu u njene luke. Nove vlasti žele drugačiju preraspodelu migranata u Evropskoj uniji, jer su do sada migranti najviše dolazili u Italiju.
  • Zivan

    14.08.2018 06:32
    Potez italijanske vlade svakako izaziva ljutnju i bes svih dobronamernih ljudi. Ipak, evropske priče o raspodeli migranata među zemljama su se izjalovile i Italija je prihvatila preko 70 odsto dosadašnih vanevropskih pridošlica na Stari kontinent. Stoga je nehumana reakcija vlade sa Apenina objašnjiva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.