Poljski ministar učesnike Prajda nazvao sodomitima

Poljski ministar odbrane, poznat po svojim desničarskim stavovima, Marijus Blaščak upotrebio je termin "sodomiti" kako bi opisao učesnike parade ponosa održane tokom vikenda u Poznanju.
On je, gostujući na pro-vladinoj katoličkoj televiziji "Trvam" izjavio da je marš 5.000 osoba održan u subotu u Poznanju primer kako se gradske vlasti fokusiraju na ideologiju pre nego što brinu o dnevnim problemima te opštine.
 
On je skup nazvao "još jednom paradom sodomita" koji pokušavaju da nametnu svoju verziju građanskih prava drugim ljudima.
 
Kako navodi AP, on je tom opaskom želeo da diskredituje vlasti u Poznanju na čijem čelu su opozicione stranke, a uoči lokalnih izbora koji bi trebalo da se održe ove jeseni.
  • Kaćanka

    14.08.2018 08:01
    patients
    Kad može ministar...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet