Broj poginulih u rušenju nadvožnjaka u Đenovi porastao na 39

Broj poginulih u rušenju nadvožnjaka u blizini Đenove popeo se na 39, među kojima je i troje francuskih državljana, a spasioci nastavljaju da tragaju za preživelima ispod ruševina.
Nadvožnjak se juče iznenada urušio usled čega su desetine vozila propale kroz pukotine, 50 metara ispod nivoa puta.
 
Državni radio je izvestio da je među povređenima žena koja je usled požara koji je izbio u njenom domu na koji se konstrukcija obrušila, zadobila trovanje ugljen-monoksidom, kao i vozač kamiona iz Češke koji je zadobio povrede grudnog koša. 
 
Postoji opasnost da bi još neki deo vijadukta mogao da se sruši, zbog čega su evakuisani stanovnici okolnog područja.
 
Ministar saobraćaja traži ostavke
 
Italijanski ministar saobraćaja Danilo Tonineli pozvao je danas članove uprave kompanije koja vodi brigu o mostu koji se srušio kod Đenove da podnesu ostavke.
 
Tonineli je rekao da će Vlada oduzeti koncesiju za upravljanje auto-putem na kojem se nalazi srušeni most od kompanije "Autostrade per l`Italija" i da će novčano kazniti njenu matičnu poslovnu grupu "Atlantija".
 
"Najviša uprava 'Autostrade' mora da se povuče. Kompanija nije bila u stanju da ispuni svoje obaveze u skladu sa ugovorom kojim se reguliše upravljanje ovim infrastrukturnim objektom", rekao je Tonineli. On je dodao da bi kazna za grupu "Atlantija" mogla da dostigne 150 miliona evra.
 
Tonineli je rekao da je Vlada pokrenula vanrednu inspekciju svih starih mostova i tunela širom Italije.
 
  • Zoran

    15.08.2018 12:51
    Uzasna tragedija .
    Mogu da zamislim koliko ce politicara , sefova , direktora , inzenjera , izvodjaca i ostalih biti osudjeno .
    Za razliku od nekih zemalja gde bi jos bili potapsani po ledjima .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.