Tviter privremeno suspendovao nalog teoretičara zavere

Društvena mreža Tviter na nedelju dana je suspendovala nalog američkog teoretičara zavere s krajnje desnice Aleksa Džonsa pošto je prekršio pravila protiv podsticanja nasilja.
Tviter se prethodno našao na udaru kritika što nije sledio Fejsbuk, Epl, Jutjub i Spotifaj koji su preduzeli mere protiv Džonsa zbog govora mržnje i siledžijskog ponašanja.
 
Fejsbuk je prošle nedelje saopštio da je uklonio četiri stranice s te društvene mreže koje pripadaju Džonsu i blokirala Džonsov nalog na 30 dana zato što je više puta objavljivao sadržaj koji krši pravila o govoru mržnje i siledžijstvu.
 
Tviter je naveo da nalog za Džonsov "Infowars" nije obuhvaćen kaznenom merom.
 
"Infowars" je glavni medij preko kojeg Džons iznosi svoje teorije kao što su da je napad 11. septembra 2001. godine na Njujork i Vašington organizovala američka vlada ili da su masakr u školi u Konektikatu, krajem 2012. godine, kada je ubijeno 26 dece i odraslih, lažirale levičarske snage kako bi se uvela kontrola oružja.
 
U jednim od poslednjih tvitova Džons, veliki pristalica predsednika SAD Donalda Trampa, stavio je link na video snimak u kojem poziva svoje sledbenike da spreme "borbene puške" za obračun s medijima i drugima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.