Beograđanka napala sudiju u Kotoru nezadovoljna presudom

Sudiju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić fizički je u prostorijama suda napala devojka iz Beograda.
Beograđanka napala sudiju u Kotoru nezadovoljna presudom
Foto: Pixabay
S.V. (20) je zbog toga uhapšena i privedena kotorskom tužiocu, saopštila je crnogorska policija.
 
Mediji preciziraju da se napad dogodio juče u prostorijama suda, kada je devojka reagovala nezadovoljna presudom sudije Stanišić protiv njenog momka. 
 
Napad su osudili potpredsednik vlade i ministar pravde Zoran Pažin i Udruženje sudija Crne Gore (USCG), koje navodi da je napadnuta sudija preživela šok i da je lakše povređena. 
 
"Samo odlučnim i brzim sankcionisanjem svih vidova nasilja nad nosiocima pravosudne funkcije država može garantovati punu bezbednost naših sudija, kao osnovnog atributa pravednog i bezbednog društva", naveo je potpredsednik vlade. 
 
Udruženje sudija je ocenilo da je stanje u crnogorskom sudstvu "alarmatno zbog broja napada na sudije i krajnje je vreme da nadležni organi stanu na put tome". 
 
"Krajnje je vreme da nadležni organi konačno stanu na put praksi koja je crnogorske sudije dovela u položaj bez zaštite koja im pripada i po zakonu i po svim postojećim načelima etike, prava i pravde", kaže se u saopštenju. Navodi se da je napad na sudiju Stanišić "još jedan u nizu ataka na nosioce sudijske funkcije u Crnoj Gori, od kojih mnogi nisu dobili zadovoljavajući epilog, niti su njihovi vinovnici adekvatno sankcionisani".
  • Zoja

    16.08.2018 09:35
    Upravo komentari govore koliko je ovo prost i neandertalski narod. Kada bi svaki debil mogao fizicki nasrnuti na sudiju onda najbolje jel da nemamo sudove. Za ovo bi trebala dobiti godinu dana zatvora. Sramota kakav narod.
  • Jaja

    15.08.2018 22:41
    Kako je strasno sto su sudije nedodirljive...
  • Pupi

    15.08.2018 22:12
    Iz licnog iskustva nas narod je uzasan i ponasanje ispod svakog nivoa. Treba ih kazniti da im zvoni u usima. Nekultura i bahacenje da me je sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.